Ebeco Cable Board

Ebeco Cable Board

Artikelnamn: Ebeco Cable Board 3,6m²
Artnr: 8960180
Lagerstatus 6-8 dagar

1 246,00

Beskrivning

Ebeco Cable Board

Ebeco Cable Board Specialdesignad isolerskiva för Cable Kit 400 och 200. Kombinationen ger ett lättinstallerat golvvärmesystem för klinker- och naturstengolv.
Skivans speciella struktur reflekterar värmen uppåt på ett extremt effektivt sätt. Jämfört med ett referenssystem utan isolering blir energiförbrukningen upp till 35 % lägre. Ingen värme går till spillo nedåt eller åt sidorna och golvvärmesystemet blir snabbverkande. Golvtemperaturen höjs 5-7 °C på en timma. Tack vare snabbheten är det extra lämpligt att styra golvvärmen med en termostat med energisparprogram. Extruderad polystyrencellplast gör skivan lätt, tålig och okänslig för vattenpåverkan. Dessutom släpper hålen i skivan igenom fukt. Du behöver inte oroa dig för omvänd fuktvandring eller andra fuktskador.
Plug-and-play

Skivan är endast 20 mm och har färdiga spår att lägga värmekabeln i. Det gör att kabeln installeras med ett konstant c/c-avstånd som ger garanterat jämn värme. Eftersom avståndet inte behöver mätas ut för hand blir systemet en snabb plug-and-play-lösning. Avståndet mellan spåren är 10 cm och effekten blir cirka 110 W/m².

Ebeco Cable Board installeras med få arbetsmoment. Skivan fästs direkt mot golvet med Adesilex flytfix. Kabeln läggs i spåren och fixeras med tejp. Sedan fylls spåren med flytfix som plattorna kan sättas i.För alla golvkonstruktioner

Med flytfixet i spåren uppstår en balkverkan som ger hög hållfasthet. Konstruktionen är godkänd för alla typer av underlag. På betongunderlag kan den användas både i våtrum och torra utrymme. På träunderlag får den endast användas i torra utrymmen. Den ersätter då gipsskivan i golvkonstruktionen. I våtrum med träunderlag rekommenderar vi Ebeco Thermo Board.

Specifikationer

Dokument

Dokument (1)

Video

Flik5